De Fabel van het Liberale Hiernamaals

          Gerelateerde afbeelding

Eventjes na de aardse jaartelling van 2050 staat Petrus voor de Hemelpoort verveeld met z’n mobieltje te pielen als plotseling Rutte, Wiebes en Dijkhoff voor zijn neus staan.  Of Petrus even wilt opendoen, de heren moeten er dringend in. Hemelbestormers van liberale huize!
Petrus schiet in de lach en vraagt of ze soms verdwaald zijn.
‘Túúrlijk niet!, roept het trio in koor en beweert met God de Vader een dealtje te hebben gemaakt dat ze meteen door konden lopen. Petrus, reeds een eeuwigheid gediplo-meerd Hemelportier heeft natuurlijk al plenty van dat soort gladjanussen voor z’n poort gehad. Desalniettemin belt Petrus toch even met God, beter safe dan sorry!             God de Vader schuddebuikt van het lachen als Petrus hem vertelt wie er nu weer frau-duleus naar binnen willen. Daarna whatsappt God naar zijn concullega, de Duivel…        ‘Héé Satan, ouwe pyromaan, er staan hier drie louche VVD’ers voor m’n poort… geen idee wat die komen doen! Da’s meer jouw clientèle!’                                                          Bij de Hel aangekomen, worden Rutte, Wiebes en Dijkhoff opgewacht door twee zwart-geblakerde figuren die met een afschuwelijk Haags accent vragen wat ze komen doen. De beide poortwachters van de Hel hadden tijdens hun leven in de Scheveningse wijk Duindorp gewoond en voor elke jaarwisseling steeds hogere brandstapels gebouwd… Een betere referentie voor een topfunctie in de Hel bestaat er natuurlijk niet!                Of het liberale trio maar even hun volledig ingevulde CV met alle verrichte wandaden wilt overleggen…                                                                                                                ‘What-the-Hell..!’ roepen de liberalen verontwaardigd…’wij hebben alleen maar goeie dingen gedaan!’                                                                                                              De Helwachters verzoeken hen vriendelijk niet zo te vloeken en wijzen vervolgens naar het loeiende inferno…‘Mannûh, doorlopûh en kop houwûh!’                                         Die Duindorpers hebben al drommen politici voorbij zien komen en allemaal beweerden ze het beste voor Vorst, Volk & Vaderland te hebben gedaan. In dat soort gezwam trappen ze in de Hel allang niet meer.                                                                       Rutte, Wiebes en Dijkhoff moeten nog wel even wachten voordat ze bij de eeuwige BBQ kunnen aanschuiven. Het is namelijk stampvol in het inferno met politici. En een beetje inschikken om plaats te maken voor een ander, heeft nog nooit één politicus gedaan. ‘Hé, Donald…schuif’s een beetje op, eikel!’ roepen de Duindorpers dreigend omdat Trump weer eens breeduit zit te bluffen en glashard te liegen.                     Terwijl het liberale trio al zachtjes begint te sudderen, komt ineens de Duivel aan gescheurd in zijn vuurvaste golfkarretje. Satan wil eigenlijk wel eens weten hoe zij nu toch op het idee kwamen om eerst bij de Hemel aan te kloppen. Hij kan hun verzekeren dat God de Vader weliswaar van ongelofelijk goeie wil is, maar beslist niet op Zijn Achterhoofd gevallen.                                                                                                        ‘Luister, goede vriend…’ begint Rutte zijn betoog. Dat bol staat van memorabele wapenfeiten die kabinetten onder zijn bezielende leiding voor elkaar hebben gebokst. Dat hij de broek van zijn reet heeft gevochten voor een goed klimaatakkoord en dat ze hem met zes lijfwachten hebben moeten tegenhouden toen hij het tuig van de richel dat hulpverleners lastigviel, persoonlijk in elkaar wilde slaan.                                         Satan grinnikt en verklaart dat iedereen die zo glashard liegt en óók nog de Duivel zijn vriend noemt, een plek dichtbij het vagevuur heeft verdiend.                                    Daarop begint Wiebes onnozel te giechelen… typisch Wiebes!                         Gniffelend vertelt hij vervolgens wat hij bijvoorbeeld allemaal voor die gedupeerde Groningers niet heeft gedaan. Hij heeft naar ze geluisterd, van alles toegezegd, weer geluisterd en wéér gouden bergen beloofd. Hij is er alleen nog niet aan toegekomen hen één cent uit te betalen                                                                                              Daarop begint de Duivel woedend vuur te spuwen. Alle bouwvallige Groningers jaren-lang belazerd en al dat aardgas voor een Jodenfooi aan Jan en Alleman verkocht!          Of Wiebes soms weet waar dat vagevuur eigenlijk op brandt? Wiebes giechelt slechts… ‘Op aardgas, droplul!’ schreeuwt Satan…‘straks moet ik het nog bij die verduivelde Russen gaan kopen…!’                                                                                           Wiebes kan inschuiven, naast Rutte. Om ook op de blaren te gaan zitten.                   Dijkhoff vraagt zich ondertussen zwetend af waarom dat hij nou toch in Godsnaam in de Hel terecht is gekomen. De Duivel helpt ‘m snel uit de brand…                                    Dat Dijkhoff zonodig PSV-supporter wilde zijn, was natuurlijk al met vuur spelen.             Satan vindt het echter helemaal van God los dat iemand die destijds de quiz ‘De Slim-ste Mens’ heeft gewonnen, ooit lid van de VVD is geworden.

 

   Send article as PDF