Ons jarige testosteronbommetje!

 

Onze Kooikerhondje Pepe is een intacte reu. Dat wil zeggen dat ie z’n beide balletjes nog heeft. Hartstikke handig, ook als ik hem moet borstelen. Dan wil ie nog weleens plat op zijn bruine cent gaan zitten. Maar zodra ik ‘m bij z’n scrotum grijp, blijft hij stokstijf overeind staan.
Daar zijn die balletjes natuurlijk niet voor. Het hoort bij zijn paringsgereedschap dat Pepe ook dolgraag wilt gebruiken. Vooral als zijn neus de bedwelmende geuren van een loops teefje opvangt. Pepe ruikt zo’n aantrekkelijke teef altijd al op honderden meters afstand. Helemaal hoteldebotel volgt Pepe woest aan de riem sleurend dan het spoor van die geile tante, staart recht omhoog en speurend met felle oogjes waar die teef ergens uit kan hangen. Om haar te laten weten dat hij in aantocht is, loopt hij te joelen zoals mijn Opa vroeger altijd placht te zeggen ‘as un sluushond’. Tegenwoordig zie je weinig honden meer langs de sluis. Maar Pepe houdt in elk geval de herinnering levend.                                                                                                                              In gezelschap van teefjes is Pepe normaliter de beleefdheid en vriendelijkheid zelve, maar zodra er een andere intacte reu in de buurt komt, is het foute boel. Dan krijgt de door een testosteronboost opgejaagde Pepe onweerstaanbare neigingen om zijn oppo-nent te grazen te nemen. En zo hoort het ook!                                                                In de natuur zou er helemaal niks van terechtkomen als twee mannetjesberen, twee stieren of twee mannelijke bonobo’s gezellig in het bos een potje zouden gaan zitten klaverjassen wanneer ze elkaar tegenkomen. Testosteron is een speciaal door Onze Schepper gefabriceerd goedje dat ervoor zorgt dat mannetjes elkaar het licht in de ogen niet gunnen en elkaar aanvallen. Teefjes vinden dat prachtig en de sterkste mag haar versieren.                                                                                                                       Dus dat wil onze Pepe ook! Niks mis met zijn machogedrag zolang het maar wel een beetje te hanteren blijft. De laatste maanden echter lijkt het wel heel erg goed met zijn testosteronproductie te gaan en heeft hij om zijn libido duidelijk te demonstreren een paar andere intacte reuen te grazen genomen.                                                                  In Spanje beet hij een pincher een stuk uit z’n oor, overigens nadat deze hem aanviel. Hier in Kruunehe teruggekomen, gaf hij eerst een jonge labradoodle-reu een knauw in z’n bil. Een paar dagen later was een jonge Friese Stabij letterlijk en figuurlijk de lul. Pepe beet hem tijdens een heroïsche knokpartij venijnig in zijn edele delen.                  Allemaal niet zo geslaagd! De dierenartsen moest wat herstelwerk verrichten maar de drie eigenaren reageerden allemaal heel begripvol, klàsse! Alle andere zelfverklaarde doctorandussen in de kynologie die hier in de buurt rondlopen, hebben we verder maar laten kletsen. Toen Pepe daarna zijn bazinnetje nog een keer finaal ondersteboven trok bij een woeste achtervolging van een passerende wielrenner, zijn we toch maar eens een goed gesprek met hem aangegaan.                                                                           Pepe snapte eigenlijk niet waarover we ons zo druk maakten. Ook de geraadpleegde gediplomeerde hondentherapeut verklaarde dat er met Pepe helemaal niets mis was. Een intacte reu doet dat nu eenmaal. Daar valt weinig tegen te doen. Elke intacte reu die joviaal en minzaam over de wereld sjokt… dié heeft pas een ernstig gedrags-probleem. Pepe niet… die volgt alleen zijn natuurlijke instincten.

Toen ik later met Pepe bij de dierenarts in de wachtkamer zat te wachten, vroeg ik me af waarom overmatige hitsigheid van hondjes zo simpel opgelost kan worden terwijl wij mensen er zo’n probleem van maken. Elke zedendelinquent kan toch gewoon gechipt worden om te zorgen dat hij z’n gore jatten voortaan thuishoudt? De helft van alle Nederlandse TBS-klinieken kan worden gesloten als zedendelinquenten dezelfde behandeling krijgen als een wat overenthousiaste intacte reu.                                           Trouwens wat is er nou mis mee als alle echtgenotes die hun oversexte echtgenoot ervan verdenken dat meneer toch wel iets te graag buiten de deur gaat snacken een testosteronverlagend pilletje in zijn soep of de boerenkool zouden mogen verstoppen? Dat bespaart de gemeenschap vele miljarden aan advocaatkosten en alimentatie.           Mensen doen in hun onnatuurlijkheid precies het tegenovergestelde..! Het is ronduit bizar dat in Afrika de rinocerossen massaal worden uitgeroeid om van hun neushoorns zogenaamd geslachtsdriftopwekkende middelen te maken voor een stelletje impotente Chinezen? Er zijn al meer dan genoeg Chinezen!                                                      Pepe viert vandaag zijn vierde verjaardag. De volle maturiteit is bereikt…!             Proficiat kanjer…! Love you, buddy!

 

   Send article as PDF