De Uil van Krabbendieke is neergedaald…

Afbeeldingsresultaat voor de uil van minerva

De democratie heeft gezegevierd en de kiezer heeft altijd gelijk. Geen toeval dus dat Marien Weststrate na zijn eclatante overwinning bij de laatste verkiezingen de man wordt die het Waterschap Scheldestromen op sleeptouw gaat nemen…

Opvallend wellicht dat sinds de heer Weststrate zich onder de beschermende coalitie-vleugels van de SGP-mannenbroeders nestelde, hij een opmerkelijke persoonlijkheids-transitie heeft ondergaan. Van een ongeleid projectiel tot bekwaam bestuurder… in nog geen jaar tijd!                                                                                                                  De Uil van Krabbendieke spreidt ook zijn vleugels uit over het bestuur van het Water-schap Scheldestromen. Voor Zeeland breken de glorieuze tijden nú aan… Marien bij het Waterschap op de bok!                                                                                              Je hoeft je verder ook beslist niet meer ongerust te maken over de klimaatverandering. Marien heeft die per decreet geannuleerd…! Voorts is het zowel de Noord- als de Zuid-pool streng verboden om nog verder af te smelten. Basta..! Marien wil het absoluut niét! Net zo min als ontpolderen..! Diegene die dàt woord nog één keer durft te gebruiken in die foeilelijke Middelburgse Waterschapsbunker krijgt van Marien hoogstpersoonlijk een opfrissingscursus watertrappelen in het kanaal.                                                             Het gaat dus nu beslist helemaal goed komen met Zeeland. Het Deltaplan was destijds wel een aardig beginnetje, maar Beatrix overdreef schromelijk toen zij bij het sluiten van de Oosterscheldekering theatraal uitriep dat Zeeland veilig was. Dáár hebben we toch Marien Weststrate voor? Dijken ophogen of dulven uitdiepen… laat maar lekker aan Marien over.                                                                                                                 Voor de Zeeuwen die altijd met de latente dreiging van het water hebben moeten leven, is de benoeming van Marien Weststrate tot Hotemetoot van het Waterschap een zegen van waarlijk kosmische proporties.                                                                             Komt daarom allen tezamen, jubelend van vreugde…

‘Als de winden om het huis gaan huilen… roep Marien!                                                Als het tijd wordt om te schuilen…. roep Marien!                                                           Als je weet dat het springtij is… gaat het misschien wel helemaal mis                           Als je vreest voor een zondvloed net als in Genesis… roep Marien!’

‘Als de dijken beginnen te kraken… roep Marien!                                                          Als je je toch wel een beetje ongerust ligt te maken… roep Marien!                              Als je gewoon in je nest bent gekropen… maar het dreigt finaal uit de hand te lopen     Als je niet meer kunt doen dan bidden en hopen… roep Marien!’

‘Als de schapen van de dijk af gaan waaien… roep Marien!                                          Als je je in je sponde voortdurend angstig ligt om te draaien… roep Marien!                     Als een dijkdoorbraak niet meer lijkt te remmen… straks moet je nog gaan zwèmmen Als er maar één ding is om je nog aan vast te klemmen… roep Marien!’

‘Als je ’t liefst zelf even op de dijk wilt gaan kieken… roep Marien!                                     Als ’t effe kan ergens in de buurt van Krabbendieke… roep Marien!                              Als je vecht tegen regen en windstoten… binnen de kortste keren natte poten                  Als  ’t woeste water klotst tot aan je kloten… roep Marien!’

‘Als uiteindelijk de storm weer is geluwd… roep Marien!                                                Als het water door de stormwind niet meer wordt opgestuwd… roep Marien!               Als het droog blijft op de akkers… kantonniers weer naar huis, de arme stakkers             Als het tijd is voor een paar schuimende goudgele rakkers… roep Marien!’

‘Als je ’s zomers lekker aan de dijk ligt samen met de meid… roep Marien!                       Als je ontiegelijke trek hebt in een potje zwoele gezelligheid… roep Marien!                     Als het eigenlijk toch wel hartstikke lekker gaat… bij het uitvoeren van de daad                Als je iemand zoekt die effe op den uutkiek staat… roep Marien!’

‘Als je je afvraagt waarvoor al die paaltjes op de dijk nou zijn bedoeld… roep Marien!    Als je wilt melden dat er weer een MSC-container is aangespoeld… roep Marien!       Als je behoefte hebt aan feiten… of waaraan die waterschapsbelasting is te wijten      Als je wilt weten of je hondje aan de dijk mag schijten… roep Marien!’

‘Als Zeeland nu voortaan een probleempje met water heeft… roep Marien!                  Als ook de hele dijk door mollen wordt doorzeefd… roep Marien!                                      Als je wilt dat er toch eens wat gaat gebeuren… gedaan met al dat zuchten en zeuren  Als die kale Poppelaars dan ook eens een keertje op wilt pleuren… zet ‘m op Marien!’

Elke vergadering van het Waterschap Scheldestromen zal voortaan steeds geopend worden met het classicaal opdreunen van deze hymne.                                       Stáánd…rechterhand op de linkerborst (m/v).

   Send article as PDF   

5 thoughts on “De Uil van Krabbendieke is neergedaald…

 1. Dat is pas genieten.
  De bidstonden van de SGP voor vergaderingen.
  Het Wilhelmus van het CDA elke morgen op de scholen.
  Het nieuwe Zeeuwse volkslied, gecomponeerd door ALEX, als frisse start van elke Waterschapsvergadering.
  Dan wordt Zee-Land “Great again”
  Wanneer we beiden deze aardbol verlaten Alex, ons geen zorgen meer hoeven te maken over het klimaat, mogelijk over honderden jaren onze restanten onder water liggen, hebben we toch geprobeerd er nog wat van te maken.
  Ik hoef de geschiedenisboeken niet in, maar voor jouw zou dat niet misstaan.
  Het was een genoegen weer van je inspiraties te mogen genieten. Ga zo door.

  • Marien, je bent een van mijn grootste bronnen van inspiratie!
   Zeeland zou ontiegelijk saai zijn zonder jou.

Reacties zijn gesloten.