De Mediterrane Holocaust

Gerelateerde afbeelding

Toen ik op woensdag 27 maart j.l. in de diverse kranten las dat de Operatie Sophia door de EU was gestaakt, moest ik toch in eerste instantie denken aan het NSB-blad ‘Volk en Vaderland’. Zo slaafs en volgzaam werd door de media het bericht verspreid dat de EU had bevolen de Operatie Sophia in de Middellandse Zee direct te staken. Zonder verder enige redactionele kanttekening, even steriel als de beursberichten.

Operatie Sophia is/was een EU-operatie om mensensmokkel tegen te gaan en vluchte-lingen in nood op de Middellandse Zee te redden. De naam Sophia komt van een baby die in 2015 aan boord van een van reddingsschepen werd geboren.                          Ook het NOS-journaal meldde ’s avonds dit bericht. Wel na alle schokkende details over het verzet in Drente tegen de plaatsing van windmolens en de Brexit-soap. Heel bemoedigend werd er wel bij vermeld dat er dit jaar nog maar honderdzestig vluchte-lingen waren verdronken, althans volgens officiële cijfers. Nieuwsuur besteedde er een paar uur later ook weinig aandacht aan. De Brexit had topprioriteit.                           Mogelijk dat ik ze gemist heb, maar ik heb in de daarop volgende dagen maar weinig vlammende aanklachten in de media kunnen ontdekken, fulminerend tegen het feit dat de Operatie Sophia was gestaakt. De talkshowpresentatoren, columnschrijvers en hoofdredacteuren kijken wel uit… sympathie voor migranten kost kijkers, lezers en abonnementen. In ons rechtsafslaand Nederland is het niet meer zo ‘mainstream’ om het voor vluchtelingen op te nemen. Tel de VVD, PVV, FvD en het CDA maar eens bij elkaar op. Dat is de harde politieke realiteit van vandaag. Alleen de CU laat nog een menselijk geluid horen. Ook in mijn eigen omgeving ben ik er nog door niemand op aangesproken. Operatie Sophia gestaakt?… So what?

Marine- en patrouilleschepen van EU lidstaten mogen nu dus geen in nood verkerende vluchtelingen meer oppikken. Dat is Europese politiek 2.0. Sinds het begin van Operatie Sophia, begin 2015, werden meer dan 50.000 vluchtelingen uit zee opgepikt. Daar stopt de EU nu mee… het wordt anders de vluchtelingen véél te gemakkelijk gemaakt om naar Europa te vluchten. Als alternatief wordt de vluchteling thans aangeboden of om te verzuipen òf om te creperen in een Libisch kamp.                                                              Iedere Europeaan weet intussen dondersgoed hoe gruwelijk het toegaat in Libische vluchtelingenkampen. Libië is een verscheurd land in burgeroorlog, een broeinest van IS-activiteiten en een van de onveiligste landen ter wereld. Marteling, verkrachting, slavernij, prostitutie, kindermisbruik en uitbuiting. Europa veroordeelt mensen doel-bewust tot dit soort mensonterende toestanden. Als dit geen misdaad tegen de menselijkheid is…wàt dan eigenlijk wel? Zelfs Armenen, Joden en Rwandezen schrik-ken hier van.

Elk weldenkend mens weet dat hulp verlenen aan een in nood verkerend mens op zee geen vrijblijvende keuze is. Op het weigeren staan strafrechtelijke sancties. Elk besluit van een EU-parlement om dit om te draaien, riekt naar misdadigheid.                          De gezamenlijke Europese regimes beschikken over honderden marine- en patrouille-schepen die normaal slechts doelloos rondjes varen en als waterpadvinders allerlei zinloze oefeningetjes doen. De Operatie Sophia was eindelijk een activiteit waar die miljardeninvesteringen eens nuttig konden worden ingezet. Alle schepen zijn nu weer schielijk in de havens teruggetrokken.                                                                      Hulpverlening door Ngo-reddingsschepen met vrijwilligers wordt van overheidswege streng verboden. Het Nederlandse vrijwilligersschip ‘Sea-Watch 3’ wordt plotseling het uitvaren belet door absurde regelgeving van onze Rijksminister Cora van Nieuwen-huizen (VVD)… ‘there is a special place in hell for those obstructing humanity’!’               Curieus worden nu wel de reacties van de kapiteins van koopvaardijschepen. Hoe zij zullen reageren als zij een zinkende rubberboot boordevol mensen in zicht krijgen. Het is namelijk zo simpel om binnen de muren van een Europees regeringspaleis, omgeven door gluiperige jaknikkers, beleid te formuleren dat migranten uiteindelijk ter dood veroordeeld. Het effect daarvan wordt in de Rijksdag van Brussel niet zichtbaar en dus wordt het collectieve geweten nauwelijks belaagd. Maar de kapitein van een koop-vaardijschip die ergens op de Middellandse Zee keihard geconfronteerd wordt met het afschuwelijke aanzicht van een zinkend wrak boordevol mensen met vooral veel vrouwen en kinderen, staat voor een beslissing die hij een leven lang met zich mee zal dragen.                                                                                                                           Het leek een nogal misplaatste en verlate 1 april grap, maar op 3 april j.l. las ik een artikel in de Spaanse krant ‘El País’  waarvan de context moeilijk was te vatten. De kop luidde…                                                                                                                   ‘Spanish fireman faces 20 years in prison for rescuing migrants at sea.                    Italian authorities have accused Miguel Roldán of aiding human traffickers after he helped save lots of people from drowning in the Mediterranean.’                                 Een Spaanse brandweerman uit Sevilla die als vrijwilliger uitsluitend uit humanitaire motieven aan boord van een Ngo-reddingsschip geholpen heeft om mensen in doods-nood te redden, zit hiervoor in een Italiaanse gevangenis… in Europa 2019.

Bijna tachtig jaar geleden was er nog maar één Europees land dat besloot om een gedeelte van het menselijk ras te verdelgen. Nu zijn het er al àchtentwintig..!               Of het nog enige zin heeft om alle woede en afschuw over het monsterachtige Euro-pese vluchtelingenregiem straks te reflecteren op de komende  Europese parlements-verkiezingen van eind mei, betwijfel ik sterk. Het gaat al zoveel verder dan een Europees parlement.                                                                                                     Ons gezamenlijke morele Europese kompas is volledig ontsteld. Daardoor gaan wij met een scherpe draai naar stuurboord (= rechts) op een fatale humanitaire ramkoers.         Te weinig Europeanen kunnen en/of willen er zich een voorstelling van proberen te maken wat het eigenlijk inhoudt om aan de doffe ellende van een thuisland te ontsnappen, een paar spullen te pakken en naar het noorden te gaan lopen. Daar wacht hen dan behalve een nog grotere ellende óók nog eens diepe raciale minachting. De Middellandse Zee zal Europa niet meer kunnen beschermen. Integendeel, het wordt de komende decennia een borrelende kweekvijver voor radicalisering en terrorisme.       Baby Sophia is in een verkeerde boreale wereld geboren. Haar generatie zal over ons oordelen en ongetwijfeld verachten.                                                                                 Ik ben sprakeloos en doe er verder het zwijgen toe.

   Send article as PDF   

8 gedachten over “De Mediterrane Holocaust

 1. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer en weet ik mijn eigen gedachten en gevoel niet onder woorden te brengen. Jij heb dat voor mij zojuist gedaan.

 2. De laatste zinnen heb ik met een waas van tranen en in schaamte gelezen.
  Zwijgen mag je Lex. Maar STOP NOOIT met schrijven.

 3. Ook ik ga dit delen, en zeer tegen mijn normale gedrag in zelfs plaatsen op de tijdlijn van iemand die allerlei propaganda van de PVV of andere rechtse gruwel op de mijne plaatste. Die ik als de gesmeerde bliksem verwijderde., tot ik ontdekte dat je kan voorkomen dat anderen berichten plaatsen. Gauw even een koekje van eigen deeg geven…… Wakkerschudden die hap!

 4. Diep verdrietig ben ik. Al jaren leef ik op het platteland van Frankrijk en kom rond van minder dan het minimumloon, maar heb een koninklijk bestaan. In de jaren dat ik hier woon, ben ik gaan inzien met hoe weinig je eigenlijk kunt leven en ook nog gelukkig zijn. De keren dat ik terugeer naar Nederland, of naar een stad hier in mijn nieuwe thuisland, word ik bijna tureluurs van de overdaad en luxe. Ik zeg niet dat ik beter ben, want ook ik ervaar nog regelmatig angst dat ik tekort kom. Een diepgewortelde angst die in bijna alle mensen zit. De angst die ingeeft dat hebben en houden garantie biedt voor geluk. Wat een misverstand! Het echte geluk zit hem in het delen. Hoe minder je bezit, hoe minder zorgen. Hoe kunnen we toch denken dat wanneer je ergens op de wereld geboren bent, je aanspraak kunt maken op dat stukje wereld en anderen uit mag sluiten? Wat een waanzin!
  De media zorgen er zorgvuldig voor dat dit niet te zichtbaar wordt. Want: wat je niet ziet dat is er immers niet… Hartelijk dank voor het zichtbaar maken van de realiteit! Waarschijnlijk zult u een roepende in de woestijn zijn, door slechts enkelen gehoord. Maar dit geluid moet blijven klinken. Tegen de snoeiharde (rechtse) wind in. Zwijg dus vooral niet, alstublieft. Integendeel. Uw stem wordt gehoord, in ieder geval door mij.

 5. Deze blog heb ik op F.B. gezet. Wedden dat er geen reactie op komt of een like? Het is te verschrikkelijk voor woorden. Misschien maakt men zich druk over het feit dat je niet meer leuk naar Kos, Lesbos of Samos met vakantie kan. Want die vluchtelingen weet je. En stel je voor dat een een aanspoelt als je op het stand onder een parasolletje zit.

 6. Het is te triest voor woorden. onvoorstelbaar hoe weinig mensen dit gegeven gewoon negeren. 4 doden in in Utrecht is verschrikkelijk. De tientallen doden in Christchurch ook. We hangen vlaggen halfstok en terecht. Blijkbaar vinden wij westerlingen het prima als duizenden mensen in de Middellandse zee jammerlijk verdrinken. Het enige waar we ons hier druk over maken is dat we niet meer naar de Griekse eilanden Lesbos, Kos en Samos met vakantie kunnen, Want die vluchtelingen die aanspoelen zie je……..Nu ga ik deze blog delen op Facebook. Wedden dat er geen enkele like of reactie op komt?

 7. Hier zijn inderdaad geen woorden voor… Maar juist vanwege jouw goede verwoording van dit drama en het verwerpelijke gedrag van Europa ga ik dit artikel delen op FB. In de hoop dat het door mijn volgers wordt gelezen. In de hoop dat onze schuld voor iedereen duidelijk wordt. In de hoop dat er ooit een omkeer komt in denken en doen…

Reacties zijn gesloten.