De kidnapping van God

De nazi’s waren van het nationalistisch-rechtsextremistische label. Eigen volk eerst. Het regiem werd in 1945 verslagen. Het gedachtengoed is over de hele wereld nog spring-levend. Nooit weggeweest en blijkbaar onuitroeibaar. Het kon ontstaan in een econo-misch verpulverd Duitsland in de jaren dertig van de vorige eeuw. Maar het tiert ook welig in onze rijke welvarende jaren tijdens de eerste decennia van deze eeuw. Rechts-extremisme komt voor in laag- en hoogconjuncturen.
Rechtsextremisme heeft een lange geschiedenis terwijl bijvoorbeeld het moslimterroris-me zich relatief recent manifesteert. Beiden vinden echter hun roots in òf vanwege onze westerse levenswijze. Het moslimterrorisme vormt een dreiging voor onze veiligheid. Daartegen moeten we ons wapenen. Maar het rechtsextremisme doet van binnenuit een vernietigende aanslag op het niveau van onze samenleving. Rechtsextremisme is een verderfelijke vluchthaven voor bange mensen.                                                            Er zijn in Europa en in Nederland heel veel bange mensen. De opkomst van de PVV en FvD, die zich nooit rechtsextremistisch zullen noemen, wel rechtspopulistisch, is hier-van een teken. In Nederland wordt het centrum en links gemarginaliseerd en versplin-terd, terwijl ultrarechts als onkruid overwoekert. De VVD denkt zich in deze ultrarechtse overwoekering nog te kunnen handhaven door steeds als proefballonnetjes rechts-extreme rode stukken vlees in de politieke arena te smijten.                                Daarvoor werd laatst Jeroen van Wijngaarden gelanceerd. ’Who the fuck is Jeroen van Wijngaarden..?’  Jeroen van W. is een ‘gekozen’ parlementslid. Onduidelijk of hij ooit één voorkeursstem heeft gehad. Maar democratisch ‘benoemd’ door de VVD-top zit Jeroen in de Tweede Kamer. Vlak voor het parlementaire zomerreces mocht hij namens die VVD God, volk en vaderland het ongelofelijk vunze voorstel doen om ieder-een die in de Middellandse Zee een hulpeloze migrant helpt voortaan een celstraf van vier jaar of een boete van 83.000 euro te geven. Redden van een vluchteling op volle zee is ‘aanzetten’ tot mensensmokkel, aldus Jeroen. De VVD is godbetert momenteel de grootste regeringspartij… hoelang nog? Deze zogenaamde volkspartij voor vrijheid en democratie haalt alles uit de kast om het opkomende tij van PVV en FvD te keren.     De politieke verhoudingen in Nederland lijken zelfs al dusdanig verrechtst dat er in de Tweede Kamer ook al een meerderheid bleek te zijn voor het voorstel van de VVD. Dat de VVD op de donkerbruine steun mocht rekenen van PVV en FvD is in het licht van hun verwerpelijke ideologieën nog verklaarbaar. Dat echter CDA en SGP eveneens vonden dat de hulp aan vluchtelingen strafbaar moet worden, is een verloochening van werkelijk àlles waar christelijkheid voor staat. God wordt door deze ‘christelijke’ politici op hardhandige wijze de Nederlandse Rijksdag ingesleurd. Dat wordt voor de dominees toch weer peentjes zweten om dat op zondag aan de beminde gelovigen als Gods woord te verkopen. Waar vindt je in Godsnaam iets in de bijbel dat dit onderschrijft..?    Dat de VVD intussen het voorstel schielijk heeft teruggetrokken, is verder totaal ir-relevant.                                                                                                                     Wordt de Italiaanse rechter die de kapitein van de ‘Sea Watch-3’ vrijsprak omdat zij uitsluitend haar mensenplicht had gedaan om hulpeloze mensen in nood te helpen, dan onze discipel van een zwijgende humanitaire meerderheid?

 

   Send article as PDF   

4 thoughts on “De kidnapping van God

  1. Heel goed dat je dit opschrijft Alexander. Toen ik dat las van Jeroen van Wijngaarden was ik totaal verbluft. En daarna ook nog CDA en SGP voor dat voorstel is onbegrijpelijk, schandalig en verdrietig. De naam ‘christelijk’ wordt hier een vloek!

Reacties zijn gesloten.