Tricky Dicky

Om het gebrek aan roddels vanwege het parlementaire reces te compenseren, is de PZC weer opruiende teksten gaan publiceren uit de komische opera ‘Mariniers naar Vlissingen’. Deze voorstellingen worden nog steeds geprolongeerd. Tot ergens in 2024. We kunnen dus voorlopig nog eventjes ‘genieten’.

FC Rutte United weet beslist wel van stevig doorpakken! Al in 2012 werd door het kabinet beslist dat de mariniers absoluut naar Vlissingen zouden komen. Sindsdien heeft de uitdrukking ‘Verhuizen naar Vlissingen’ een nog lugubere betekenis gekregen dan destijds onder Jozef Stalin het deporteren naar Siberië had. Zeeland is ongeveer synoniem met de Goelag Archipel. Speciaal voor diegenen die om de een of andere obscure reden nog steeds hopen dat die mariniers ooit nog eens naar Vlissingen zullen komen, is er ‘breaking news’… ze komen ècht niet!                                                        De mariniers die zich nu in Doorn de godganse dag kapot lopen te vervelen, doen niets anders dan allerlei domme smoesjes te verzinnen om toch vooral die verhuizing te saboteren. Laatst was er weer zo’n joker die de move naar Vlissingen op onnavolgbare wijze wist te blokkeren vanwege het Klimaatakkoord. Bijzonder creatief gevonden, zeker voor een huis-tuin-en-keuken-marinier. Dat geldt overigens voor alle flauwekul die onze onverschrokken vechtjassen aanvoeren om toch vooral maar niet naar Zeeland te worden gedeporteerd. Trauma’s voor de kinderen, te weinig betaalbare woningen en geen kans op werk voor de meeverhuizende echtgenotes… Allemaal lulkoek, maar zoals gebruikelijk trapt een deel van de Tweede Kamer er weer in. Hoe langer het duurt, hoe meer hysterische wartaal er door die zoetwatermatrozen wordt uitgekraamd. De hopman van dat legertje paniekzaaiers, ene Jeff MacMootry, doet overigens vrolijk mee. En dat had die sukkel nou beter niet kunnen doen. Want er zijn twee redenen waarom dat hele feest toch niet meer doorgaat.                                                           Ten eerste… Ruim voor 2024 zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk helemaal geen mariniers meer nodig zijn. Niet in Vlissingen, niet in Doorn, nergens niet. Met deze ‘nine-to-five’ ambtenaren gaan we toch echt geen oorlogen meer winnen. Na 2024 worden er sowieso in geen enkele oorlog nog manschappen ingezet, laat staan mariniers. Een eskadron zwaarbewapende drones, een vloot auto-noom opererende kanonneerboten en een regiment remote-controlled pantservoer-tuigen. Voor het bedienen van dat spul heb je geen kazerne meer nodig, alleen een paar laptops met joysticks. Het idee dat we ons ooit nog beschermd hebben gevoeld door een stelletje ‘pief-paf-poef’ roepende mariniers uit Doorn, zal in 2024 een enorme dijenkletser zijn.                                                                                                             Ten tweede… De recente plucheruil in het provinciale bestuur van Zeeland is dé abso-lute garantie dat het niet gaat lukken om die kazerne in Vlissingen gebouwd te krijgen. Dick van der Velde is namelijk nu de gedeputeerde die erover gaat. Holy Mozes…heb je ’t ooit zó zout gevreten? Wijlen Daan Bruinooge was ook ex-kroegbaas, maar Dick van der Velde is daar wel een hele treurige imitatie van. Ooit was Dicky een paar maanden werkzaam in ons Vlissingse havenbedrijf. Pijlsnel afgevoerd, wegens irritant-jeukende blaaskakerij. Tricky Dicky zal ongetwijfeld ook de ruimhartige financiële rijkscompensatie voor het annuleren van die marinierskazerne, hoogstpersoonlijk om zeep helpen.

   Send article as PDF   

3 thoughts on “Tricky Dicky

  1. Goed verhaal! De spijker op zijn kop. een prima bezuiniging: de mariniers afschaffen! Als Ank B. nu tegen die mariniers zegt ze naar Vlissingen moeten, dan zijn we er goedkoop vanaf. Ze nemen dan massaal ontslag!

Reacties zijn gesloten.