El Día de San Esteban

Tweede kerstdag kennen ze niet in Spanje. Dat is hier een gewone werkdag èn de naamdag van de heilige Sint Stefanus, de eerste christelijke martelaar. De toeristische sector trekt echter zijn eigen plan en houdt krampachtig vast aan het verworven recht op nòg een feestje. Daarom hadden wij ons voor die dag tijdig ingeschreven voor het tweede kerstdagdiner bij Restaurante Sabor.                                                                      Er waren er nog een paar op dat idee gekomen… de zaak was stijf uitverkocht! Hier een daar een verdwaalde Duitser, Zweed of Rus, maar de hoofdmoten van het hongerige gezelschap waren Hollanders en Belgen. Vanwege hondje Pepe zijn wij altijd tot het terras veroordeeld. Honden zijn in Spaanse restaurants nu eenmaal wettelijk verboden. Best begrijpelijk overigens! Zodoende zitten wij wel altijd lekker buiten. Geen roodwitte puntmutsen, geen kwijlerig gekweel over een witte kerst of kuddes voorbijgalopperende rendieren. Wel pakweg zestig eters binnen en zo’n veertig verwachtingsvolle terrasgasten buiten in informele zomerse kledij met veel goesting in een gezellige culinaire middag en allemaal een gezonde trek… De gezondste trek had, zoals gewoonlijk, onze Pepe. Bij binnenkomst al flink verwend door zijn ‘amigos para siempre’ van het bedienend personeel die hem allemaal opgetogen kwamen begroeten alsof hij het Kindeke Jezus zelf was dat in de kribbe lag. Aansluitend ging hij toch maar een lekker snurkje doen, onder de stoel van het vrouwtje. Waarna wij voor een paar moeilijke en rigoureuze keuzes kwamen te staan…

Menú de Navidad 2019

Copa de cava con aperitivo

Mi-cuit en mousse de foie gras con crumble de speculaas y avellana
ó

Duo de vieiras y langostinos con beurre blanc y un toque de curry

Capuccino de frutos del mar con hierba limón
ó

Sorbete de limón con cava y vainilla

Filete de rodaballo con quisquillas y sabayón de azafrán
ó

Filete de ternera lechal con verduras a la plancha, salsa de trufa y trufa fresca

Postre Navideño

Café con dulce.

Heerlijk gegeten in een prettige ambiance. Had eerlijk gezegd maar bar weinig met een kerstsfeer te maken. Boven het terras hingen wel een paar laaghangende kerststerren waartegen iedereen die niet uitkeek zijn hoofd stootte. Oók een manier om de kerstgedachte nog levend te houden. Maar eigenlijk bestond onze mindfullness toch volledig uit het genieten met/van het tafelgezelschap, de culinaire hoogstandjes, de relaxte vlekkeloze bediening, een bonte bende beschaafd genietende medegasten en het bijzonder aangename Spaanse weer, 24 gr.C.                                                              Surprise… want gezien het stevige diner van de voorgaande dag, besloten wij het geplande bovenstaande monumentale ‘Menú de Navidad’ maar te laten schieten voor het ‘Menú del Día’. Als voorgerecht huisgemaakte kroketjes van eend met truffel mayonaise. Daarna voor HKH een prachtige moot zalm ‘à la nage’ en voor o.g. een op Italiaanse wijze bereid varkenshaasje. Afgeblust met een fris limoncello-sorbet en een aangekleed koffietje. De tweede kerstdag aan de Costa Blanca had verder helemaal geen pak sneeuw meer nodig of een nummertje ‘Jingle Bells’ in flamenco-uitvoering.     Wel na afloop nog een lome wandeling over de boulevard om daarna uit te gaan buiken op het terras van Altea la Nova. Knipogend tegen het warme lage zonnetje wilde ook toen de echte meditatieve kerstgedachte niet neerdalen. Want het gevoel dat we echte bofkonten zijn om hier te mogen rondbanjeren, valt daar vast niet onder.

 

   Send article as PDF