De Haagse maskers vallen af…

Er is ooit een tijd geweest dat wij dat gewoon nog geloofden. Wij geloofden gewoon dat de hen die boven ons gesteld waren, de bestuurders of ook wel met de verzamelnaam ‘overheid’ aangeduid door en door betrouwbaar waren. Túúrlijk waren die betrouwbaar! Misschien wel streng, maar altijd rechtvaardig.

Nogal wiedes, want van de laagst geklasseerde ambtenaar tot de minister-president moesten zij voordat ze begonnen eerst dure ambtseden zweren. ‘Dat beloof ik’ en de notoire onverzettelijke conservatieve fanatici beweerden zelfs met één hand op de bijbel… ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig!’  Intussen is die stellige laatste logos over die helpende God tot een van de meest afschuwelijke krachttermen in bestuurlijk Nederland geworden. Want de Nederlandse overheid begint zo langzamerhand een stigma van onbetrouwbaarheid te krijgen waar een professionele criminele organisatie nog jaloers op kan zijn. En dan vooraf ook nog keihard durven beweren dat God je daar wel even een handje mee zal helpen… Alleen al van de overvloed aan klinkbare bewijzen wordt de burger diep triest en totaal gedesoriënteerd. Genaaid worden door je eigen overheid! Een beknopt exposé van bestuurlijke Haagse onbetrouwbaarheid!

 • De Groningse bevolking heeft zwaar te lijden onder de winning van aardgas. De overheid en de NAM keken ondanks alle waarschuwingen jarenlang weg en vulden de zakken. Terwijl de schadediscussies voor de tienduizenden zwaar gedupeerden nog geen enkel perspectief boden, verhoogde minister Henk Kamp heel geniepig de gaswinning in 2013 nog even razendsnel naar 54 miljard kuub. Misdadig!
 • Ook voor het boren naar gas onder de Waddenzee heeft zich een luguber uitruilspelletje afgespeeld tussen overheid en milieuorganisaties. Door het ernstig beperken van de mosselteelt, verschafte de overheid zich armslag om toch te kunnen laten boren. Manipulatief machtsmisbruik.
 • De omwonenden in de verre omtrek van Lelystad Airport danken God op hun blote knietjes voor de niet-aflatende protesten van ingenieur Leon Adegeest. Alleen hij ontdekte de stuitende onwaarheden in de geluidscontourrapportages waarmee minister Cora van Nieuwenhuize de opening van het vliegveld er krachtdadig wilde doordrukken. Frauduleus handelen.
 • De ABN AMRO is voor 56% nog steeds een staatsbank maar betaalt geen rente meer op onze spaartegoeden. De Nederlandse staat belast tegelijkertijd spaar-tegoeden nog steeds met 4% vermogensbelasting in box 3 als zijnde het fictieve rendement… Je reinste woekergedrag.
 • Nederlandse straaljagers bombardeerden in 2015 de Iraakse stad Hawija, zeventig burgerdoden. Deze gruwelijke feiten bleven geheim totdat NRC en NOS in 2019 opening van zaken forceerden. De minister van defensie faalde volledig in haar uitleg en de minister-president fakete een selectieve aanval van Alzheimer en/of seniliteit. Verdoezelen van een oorlogsmisdaad.
 • Alleen door de onvoorstelbare ‘ausdauer’ van de Nijmeegse milieuactivist Johan Vollenbroek weet NL nu ook dat de overheid jarenlang een volkomen desastreus stikstofbeleid voerde en gedoogde. Bestuurlijke imbeciliteit zonder weerga.
 • In de recente kindertoeslagaffaire heeft de Belastingdienst en de overheid zich jarenlang van hun allergoorste kant laten zien. Niet in een paar incidentele gevallen, maar helaas structureel. Duizenden mensen zijn doelbewust financieel kapot gemaakt. Mede dankzij een paar parlementariërs werd de Belastingdienst aan de schandpaal genageld. Veel lager kon een overheid niet meer zinken.
 • Niks vreemd dus dat het kabinet de gemeente Vlissingen en de provincie Zeeland schoffeert door de komst van de marinierskazerne, ondanks alle toezeggingen en de reeds gedane miljoenenvoorbereidingen, zo onbeschoft te annuleren. Geen Zeeuw overigens die er van wakker ligt dat die mariniers niet komen, maar de overheid etaleert weer glashelder haar onpeilbare onbetrouwbaarheid.

Onbetrouwbare overheden zijn al van alle tijden, de digitale informatiestructuur heeft het alleen voor ons wat transparanter gemaakt.

   Send article as PDF   

1 gedachte op “De Haagse maskers vallen af…

 1. Klopt helemaal Alexander. Als een werkgever, minister Hillen, zonder enig overleg met 1800 werknemers deze werknemers denkt te kunnen verhuizen naar elders is dat onbetrouwbaar. En dat om een economische impuls als een cadeautje te geven. Een economische impuls, die dan dus elders in het land verdwijnt.
  Mensen verhuizen, deden we vroeger ook al, ook om economische redenen, ook zonder enig overleg.

Reacties zijn gesloten.