Sólo otro día en la oficina..!

Door de zon die vanachter de bergen opkwam, om kwart over acht gewekt. Tot opluchting van Pepe die al op het voeteneind lag te wachten op zijn knuffel- en stoeipartij waarmee elke dag in Altea steevast begint. Na het badderproces en Pepe’s ontbijt de ronde van Altea la Nova gaan lopen voor de broodnodige sanitaire klussen. Strakblauwe lucht, vrijwel windstil en frisjes, zo’n 18 gr.C. ‘Holá…buenos dias!’ geroepen tegen de altijd opgewekte bouwvakkers die vlakbij Altea la Nova een strakke contemporaine villa aan het bouwen zijn. Schattig Mathezertje tegengekomen waar Pepe wel wat in ziet en een agressief pinchertje waar ie een tyfushekel aan heeft. Vorig jaar nog een stuk uit z’n oor gebeten.
Bij de koffie werkoverleg gehad en unaniem beslist dat we naar het strand gingen om te zwemmen. Het werd snel warmer want het was nog maar half oktober. Met de auto naar het kiezelstrandje van Cap Negret waar al wat mensen lagen te zonnen. Het vrouwtje dook onmiddellijk de Middellandse Zee in en wij gingen verderop pootjebaden. Nadat het vrouwtje in fraaie stijl haar baantjes getrokken had, toch maar even met Pepe het strand op. Weliswaar streng verboden voor honden. Maar het zijn wel mensen die altijd in zee piesen… hondjes doen dat nooit! Pepe zwom spetterend en proestend achter het vrouwtje aan en genoot zichtbaar van het helderblauwe water. Omstanders op het strandje vonden het prachtig om ‘m zo te zien spartelen.
Na het zwemfeest maakten we een wandeling langs het water naar het oude kleine haventje van El Portet en langs de waterkant van La Olla. Heerlijk weer, onbewolkte luchten met loomslenterende genietende mensen. Hier en daar op zee een visserman en wat witte zeiltjes. De hoge bergkammen staken messcherp af tegen de diepblauwe lucht. ‘Indian Summer’ van Altea…
Terug naar Altea la Vella, ons dorpje. Stelt niet zoveel voor, maar is wel echt Spaans. Twee supermarktjes, wat koffietentjes en een half dozijn restaurantjes. Eerst de Hollandse weekkrantjes ophalen, overal gratis verkrijgbaar. Alleen Ajax-supporters kopen in Spanje nog een dure Telegraaf. Op zoek naar koffie zagen we dat het al tegen lunchtijd liep en na enig geslenter belandden we op het schaduwrijke terras van ‘Bar-Restaurante d’Herme’. Vaak langs gelopen, nog nooit iets gegeten. Het was er veelbelovend druk met veel gereserveerde tafeltjes. Het ‘Menu del Dia’ zag er al uitnodigend uit maar de prijs was nòg aantrekkelijker…€ 8,50 per couvert. Zowel binnen als op het terras zaten veel ‘obreros’ zoals metselaars, timmerlieden en loodgieters. Als ultieme kwaliteitsgarantie! Allemaal de werkbussen langs de straatrand geparkeerd om even te komen schransen. Salade, voorgerechtje, hoofdgerecht, dessertje, glaasje wijn, fles water en twee kopjes koffie. Pepe kreeg zijn dagelijkse portie karnemelk en viel onder de tafel in slaap. Prima gegeten en met enige gêne afgerekend… € 18,00. Hoogste tijd voor een bescheiden siësta op het terras van Altea la Nova. Fraai temperatuurtje, 26 gr.C. Begin van de avond een relaxed rondje met Pepe gelopen. Daarna op het terras nog wat uitgebuikt. Gewoon dagje dus, niks bijzonders… ‘just another day in the office’.

   Send article as PDF   

9 gedachten over “Sólo otro día en la oficina..!

 1. Ohhhhhh wat heerlijk
  En wat een gave mooie foto van Vrouwtje & Pepe.
  Ik denk aan julder
  Oh Enne Michieltje…..zaterdag gaan wij ook genieten

 2. Om 05:30 gaat hier de wekker, buiten is het aardedonker en de regen klettert tegen het raam.
  Om stipt 6 uur zwaai ik de schuurdeur open en zet mijn stalen ros buiten.
  Gehuld in regenpak trotseer ik vervolgens de regen en natuurlijk…onvervalste Zeeuwse tegenwind.
  Na weer een Olympisch record te hebben gevestigd , is mijn beloning een vers geperst bakje automaten koffie.
  Na het balieluik opzij geschoven te hebben, luid de eerste begroeting….’Ladung Bitte….Problem Chef!’
  ‘Just another day in the office’
  Blijf daar vooral genieten, dan doen wij dat hier ook!
  Je zoon

  • Net het eerste rondje in de regen gemaakt… Pepe kledder, ik kledder…genieten!
   Maar zowel voor jou als voor mij, mi hijo…despues de la lluvia viene el sol.
   Abrazos!

  • Troost je… vandaag hier de hele dag gietende regen!
   Dat hoort ook bij de Costa Blanca.
   Abrazos!

Reacties zijn gesloten.