Harald heeft ’t niet…tenminste!

 

God zij geprezen…de heer Harald M.Bergmann heeft geen, ik herhaal…géén Corona c.q. Covid-19!                                                                                                                      Harald had wel al een poosje een snotneus en een verdacht rokershoestje. Dus Harald met z’n dienstlimousine door de teststraat. Zijn privéchauffeur wiens batterijen van z’n gehoorapparaat aan vervanging toe zijn, verstond eerst ‘wasstraat’. Halverwege het soppen bleek dat dit toch niet de bedoeling was. In de teststraat werd de huig van Harald met een extra lange wattenstaaf gereinigd. Omdat dit nogal een onsmakelijk karweitje kon zijn, was al het personeel van de teststraat geheel gehuld in snotvrije desinfecterende kledij. Maar Harald bleek helemaal clean. Kreeg wel het advies om z’n neus eens wat vaker te snuiten en een rolletje pepermunt te kopen.

Voor wie het nog niet wist, waaronder dus ook ondergetekende…Harald M.Bergmann is van beroep burgemeester van Middelburg. Zijn Coronatest werd vooraf door de altijd alerte PZC aangekondigd en na de test verkondigde Harald hoogstpersoonlijk via Facebook aan zijn onderdanen dat ie geen Corona c.q. Covid-19 had.                            Bij mij rees onmiddellijk de vraag of wij, de modale Zeeuwen, dat dan ook allemaal echt wilden weten? Kon het me onmogelijk voorstellen! Vervolgens vond ik wel dat Harald nogal lichtzinnig met zijn medisch dossier omsprong. Zou Harald na een uit de hand gelopen intiem feestje dan ook in de krant melden dat hij een SOA-test had laten uitvoeren? Kan het me ook niet voorstellen en evenmin dat wij dat dan ook echt zouden willen weten. Laat stáán de uitslag!                                                                                  Harald M.Bergmann is het zoveelste symptoom van de mediahype die Corona c.q. Covid-19 ook geworden is. Corona c.q. Covid-19 is vanzelfsprekend primair een levensbedreigend virus, absoluut niet iets om domme grappen over te maken.              Er omheen is wel een enorme partij publicitaire bullshit ontstaan. Naast personen die beslist iets zinnigs te vertellen hebben, worden we ook al een aantal maanden door de media bestookt met meningen, ideeën, suggesties, zienswijzen en adviezen met een enorm hoog lulkoekgehalte. Veel mensen die het maar nooit goed lukte om zich aan het grote publiek te profileren, hebben ineens iets dat Corona c.a. Covid-19 gerelateerd is, te vertellen. Via de krant, de radio, de sociale media en als de climax van de publicitaire ejaculatie…de televisie. Voorafgaand aan het interview eerst even langs de kapper en het zondagse kloffie uit de kast. Vervolgens moet de aspirant-geïnterviewde dan nonchalant het beeld binnen komen lopen en op de inzoomende camera toestappen met een verbaasde blik van… ‘Jézusmina, kijk nou…da’s óók toevallig!’

Nog funester voor mijn toch al steeds verder krommende tenen zijn de tafels van de talkshows. Behalve de twee presenterende onbenullen, zitten er dan mensen rond die tafel die niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat zij allemaal, op een enkele uitzondering na, buitensporig publiciteitsgeil zijn. Een alleswetende viroloog, een mishandelde turnster, een in de peilingen omlaag donderende politicus, een Boa met ijzingwekkende straatverhalen en natuurlijk de onvermijdelijke Peter R. de Vries.          Zo’n gemêleerd gezelschap zit vervolgens ongegeneerd door elkaar te schreeuwen want zij blijken wel ineens allemaal deskundig op het gebied van Corona c.q. Covid-19 te zijn. Het wil mij maar steeds niet lukken zo’n aflevering helemaal af te kijken. Liever zap ik dan nog even naar CCN en luister met ademloze en in eerbiedige bewondering naar de wijze woorden en de uiterst deskundige adviezen van Donald J.Trump…            Corona c.q. Covid-19 heeft ons de mensheid in al haar diversiteiten getoond. Corona c.q. Covid-19 heeft ons getroffen, getekend, gebutst of anoniem gelauwerd. Van totale hulpeloosheid tot de onbaatzuchtige hulpvaardige inzet van dat kolossale zorg-personeel. Van de onverschillige schouderophalers die ook een mondkapje maar onzin vinden tot de bloedfanatieke opiniepeilers zoals Maurice de Hond. Van de anonieme krachtpatsers die zwijgzaam onze samenleving overeind houden tot de praatjesmakers die met het waanidee rondlopen dat er ook nog iemand in hun praatjes geïnteresseerd zou zijn.                                                                                                                        Maar…ècht, met geen pen te beschrijven hoe opgelucht en dankbaar ik nu ben dat Harald M.Bergmann het niét heeft, tenminste…                                                                ‘Morgen kan het anders zijn…’                                                                                            ’t Kan ook nog vandaag…!’                                                                                                ’t Kan van de behanger zijn of van een Franse zanger zijn…’                                        ‘Of iemand uit Den Haag!’

   Send article as PDF