Let een beetje op Henk…!

Natuurlijk ook weer Corona-gerelateerd, maar de zeventigplussers van NL hoeven straks niet meer weer en wind te trotseren om naar een stembureau te fietsen, te wandelen en/of achter de rollator te rennen. Wij mogen straks per post stemmen. Een mijlpaal! Lekker in je luie stoel een rooie punt zetten en zonder postzegeltje in de dichtstbijzijnde brievenbus kieperen. Overigens moet ik dan in Kruunehe wel twee keer zover lopen dan wanneer ik zou gaan stemmen in de Reimerswaalhal, maar dat dan terzijde!

Het per post stemmen is blijkbaar besloten omdat het beter zou zijn voor de gezondheid van ons, de senioren. Dus behalve wat meer gezonde lichaamsbeweging om bij een brievenbus te geraken, wordt zo blijkbaar ook vermeden dat de ouwetjes eindeloos in de rij moeten staan en zich door de menigte boordevol Coronavirussen heen moeten worstelen om bij de stembus te komen. Dan heeft minister Kasja Ollongren blijkbaar toch naar het verkeerde filmpje gekeken…                                                                        Alle keren dat ik tot nu toe hier ben gaan stemmen, kwam ik altijd in troosteloos lege doodstille Reimerswaalhal terecht met een half ingedutte stembureaubezetting, gapend en geeuwend m’n stembiljetje aanreikend. Maar voor de potentiële superspreaders en kwetsbare senioren lijken de kansen op Coronabesmettingen door dit sensationele ministeriële besluit definitief getackeld.                                                                            De kansen op een totale landverschuiving in het electorale landschap liggen nu echter direct op de loer. Omdat de ouderen straks thuis heel simpel kunnen stemmen, zou het wel eens kunnen dat die massaal schriftelijk stemmende bejaarden tot ongekend hoge stembusopkomsten kunnen leiden. Wij wòrden een machtsfactor van betekenis in Nederland…! Al mijn leeftijdsgenoten die de laatste jaren schouderophalend dachten dat het stemmen hen verder wat aan de anus kon oxideren, veren nu ineens rechtop…grijpen het dichtstbijzijnde rode potloodje en vervullen bloeddorstig hun reeds jarenlang verzaakte burgerplicht. De reeds half geloken ogen sperren zich weer wagenwijd open! Eindelijk kunnen wij weer gehoord worden, kunnen we de doorslag gaan geven en nog net even onze gram halen!                                                                                                Volgens het CBS zijn een kwart van de Nederlandse stemgerechtigden 70 plus. Daar-van geven de demografische statistieken ook aan dat de grote meerderheid vrouw is. De partijprogramma’s van de politieke partijen voor de a.s. Tweede Kamerverkiezingen kunnen dus vrijwel allemaal weer in de papierversnipperaar.

D’66, dat enge clubje van Wouter Koolmees die constant met pensioenkortingen loopt te dreigen, kunnen het gevoeglijk wel op hun buik schrijven…worden wèggevaagd!        De SGP zal keihard worden afgerekend op haar vrouwonvriendelijke denkbeelden door dringende oproepen van de bejaarde strijdbare feministische tantes in de talloze breiclubjes en tijdens de wekelijkse bingomiddagen.                                                        De Partij voor de Dieren, zeer salonfähig onder ouderen met van oudsher een boven-modale innige relatie met hun trouwe hondjes, spinnende poesjes of kwetterende kanariepietjes, zal een eclatante historische overwinning boeken en zal wellicht de minister-president(e) mogen leveren.                                                                                De spindoctors van de overige partijen piekeren zich suf hoe ze dit nou weer eens moeten aanpakken. Sta er dus maar niet van te kijken dat er in allerlei in allerijl nieuw opgestelde partijprogramma’s lokkertjes opduiken zoals gratis openbaar vervoer voor 70-plussers, belastingvrijstelling voor weduwen van overleden 70-plussers, altijd gratis door de Westerscheldetunnel voor Zeeuwse 70-plussers, wettelijk vastgelegd minimum van duizend euro voor elke goeie bingo voor 70-plussers, gratis lidmaatschap van de NVVE voor 70-plussers, twee halen één betalen voor pakken Tena Lady bij elke drogist voor 70-plussers, alimentatie op staatskosten tot de dood ons scheidt voor 70-plussers en nog wat andere bijzaken.

De enige die zich wel voor zijn raap kan schieten, is Henk Krol!                            Henkie, de knuffelbeer van alle dames op leeftijd en jarenlang een alom erkend voor-vechter en hèt boegbeeld bij uitstek voor de rechtspositie van senioren met zijn clubje ruziezoekers van 50Plus, heeft precies op het verkeerde moment de verkeerde kant gekozen… Een stormachtige romance met Henk Otten, de alom erkende politieke kamikazepiloot en met het uiterst wispelturige wuufje Femke Merel van Kooten, heeft alleen maar tranen en scherven opgeleverd. En om vlug nog een eigen politieke partij op te richten heeft Henk geen geld meer voor. Dus Henk heeft het nu moeilijk en verdient onze welgemeende sympathie en aandacht. Henk moet gewoon even wat in de gaten worden gehouden…alstublieft! Zeker als hij met een rol stevig touw de Gamma uitkomt of een beetje te dicht langs de waterkant loopt…                                  Kop op, Henk..!

   Send article as PDF