Functie elders… Pieter for President!

Nederland verkeert in een diepe institutionele crisis. En niet zo’n klein beetje! Veel Nederlanders hebben hun zakken meer dan vol van het kabinet èn van de koning. Veel institutioneler kan het dus haast niet meer worden. De ene vertrouwenscrisis na de andere buitelt over het televisiescherm. Een dag zonder crisis, is een dag niet geleefd. Wij dachten dat wij alles al wel zo ongeveer gehad hadden met die Covid-19 pandemie, maar de ‘boven-ons-gestelden’ doen er nog even een schepje bovenop.

Het kabinet is al demissionair en handelt dus alleen de lopende zaken af… en hoe! Een land eerst op slot gooien vanwege de pandemie en vervolgens weer openstellen als de besmettingen en de ziekenhuisbezettingen alleen maar toenemen. Ondertussen liegen alsof het gedrukt staat over alles wat er onderling geroddeld en geleuterd wordt. Behalve op een paar Zuid-Amerikaanse landjes en een handvol lugubere Afrikaanse staatjes na, is NL inmiddels het land met de grootste achterdocht in het handelen van regering en staatshoofd. Niet iets om echt trots op te zijn.                                              Het malafide incassobureau van de staat, de Belastingdienst, zou binnenkort weleens officieel tot een criminele organisatie kunnen worden verklaard. Intimideren en stelen van de armen door onthutsend gedrag bij het verlenen en terugvorderen van allerlei toeslagen. Slijmen en flikflooien bij de ‘rich and famous’ door het faciliteren van een belastingparadijs voor hoogst bedenkelijke buitenlandse bedrijven. Voor vele miljarden worden er ‘rulings’ getroffen die in feite niets anders zijn dan gelegaliseerde belasting-ontwijkingen.

Wij wisten het natuurlijk allang, maar nu is het intussen ook officieel vastgesteld dat binnen het NL-kabinet de leugen en het dédain regeert. Met volslagen desinteresse in het regelen van oplossingen voor slachtoffers van bijvoorbeeld de Belastingdienst en de Groningse aardbevingen. Hun enige belang is het eigen belang en hun eigen beeld-vorming. Een armzalig stel amateurtoneelspelers en doortrapte jokkebrokken. Met Rutte voorop, Hoekstra en Koolmees ex aequo als tweede. In een tijd dat vanwege een nationale noodsituatie, de Covid-pandemie, er na de verkiezingen van medio maart toch als de gesmeerde bliksem een nieuwe regering zou moeten worden samen-gesteld, rolt heel Den Haag rollebollend over elkaar heen. Laten zij de éminence grise Tjeenk Willink ondertussen een beetje zielig vissen in dat gore troebele water van de Haagse Hofvijver. Daarmee ook haarscherp demonstrerend volledig schijt te hebben aan iets wat anders elk moment voortdurend van stal wordt gehaald…hèt landsbelang. Laat stáán het belang van het klootjesvolk.                                                                      Ons beminde staatshoofd, koning Willem IV, bij de Gratie Gods, keilt de laatste tijd als een baksteen omlaag in de populariteitspeilingen. Heeft hij ook volledig aan zichzelf te danken. Hij gedraagt zich allesbehalve majesteitelijk. Strijkt samen met z’n familie een godsvermogen op aan welvaartsvaste honoraria, voelt zich te goed om belasting te betalen ondanks zijn moraliserend gezwets in zijn Kersttoespraken, leeft op veel te grote voet, gaat evenals z’n tante Christina heel vreemd om met ons nationale kunstbezit, vertrekt op de meest foute momenten op vakantie en heeft wat er nog over is van zijn populariteit alleen nog te danken aan Lucky TV. Krijgt jaarlijks bijna vijf miljoen euro landschapssubsidie voor een Kroondomein dat niet eens van hem is en sluit dit wederrechtelijk elk jaar drie maanden hermetisch af. Volgens tuthola-minister Carola Schouten ‘ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de koning’…. Ammehóela!                                                                                                                      Geef die man een kletsende klap op z’n schouder, de Militaire Willemsorde voor fout gedrag, kroon en scepter in laten leveren en hij kan de rest van de tijd in Griekenland lekker gaan waterskiën met zijn vier meiden achter dat Wajer-speedbootje van twee miljoen.                                                                                                                              NL hoeft zich vervolgens beslist niet ongerust te maken voor Amerikaanse toestanden bij het kiezen van een president. Geen honderden miljoenen verslindende verkiezings-campagnes en massabijeenkomsten. Allemaal nergens voor nodig! De nominatie voor een president is allang geregeld. Daarbij hoeft Huis ten Bosch wéér niet voor dik zestig miljoen te worden verbouwd, want de nieuwe NL-president gaat niet eens in Den Haag wonen. Overigens moet daar niet alleen het Binnenhof moet worden gerenoveerd, héél Den Haag moet als centrum van de macht drastisch op de schop. Met een paar shovels en een zootje tractoren onder leiding van Caroline van der Plas, de meest intimiderende boerin van NL, zal dat ongetwijfeld lukken.                                                                      De presidentiële residentie komt in een gewone straat, in een gewoon huis, ergens in Enschede te staan. De inauguratie van de eerste gewone NL-president zal gaan plaats-vinden in een uitverkocht stadion van FC Twente, ook gewoon in Enschede. Bij de daaropvolgende feestelijkheden zal echter geen knallend vuurwerk worden afgestoken. Da’s natuurlijk ook weer wel logisch…in Enschede.                                                          De eregast die dag wordt de enige echte Kajsa Ollongren, uit Zwéden. Die schattebout heeft tenslotte heel slim voor volk en vaderland het allereerste tipje van de sluier opgelicht. Pieter Omtzigt…functie elders!

   Send article as PDF