Bloedlink…zo’n vaccin!

Het gaat eigenlijk al helemaal niet meer over Corona, anders gezegd Covid-19. Hoewel volgens de officiële cijfers er toch voor 117 mensen op de 100.000 de kans is aan deze ziekte te overlijden. Toch zijn veel NL’ers daar niet eens zo bang voor. Wij zijn wel als de dood voor de bijwerking. Niet de bijwerking van Corona, maar van het vaccin. Elk medicijn, dus ook een vaccin, heeft bijwerkingen. Van de hele bijsluiter te lezen die in een doosje paracetamol zit, krijgt een mens alleen al barstende koppijn. Toch kieperen wij achter elkaar handenvol medicijnen achterover het strotje in, inclusief de kans op allerlei enge bijwerkingen.

Een pandemie heeft als enge bijwerking dat wij hele dagen worden doodgegooid met cijfermateriaal die op de een of andere manier een relatie hebben met die pandemie. Daar worden televisieprogramma’s mee gevuld maar ook kranten en tijdschriften. Over dat cijfermateriaal gaat vervolgens een onafzienbare stoet van medici met elkaar in discussie. Meningen, stellingen, twijfels en veronderstellingen buitelen de hele dag over ons heen en worden op een verschrikkelijke manier uit zijn verband gerukt. Iedereen papegaait een ander na en na een paar dagen weet niemand meer hoe het in elkaar steekt. Dat heeft het complete NL-vaccinatieprogramma overhoop gegooid en het Brits/Zweedse vaccin Astra Zeneca de kop gekost. Vermorzeld door een hysterische hype van persberichten en een overheid die compleet de regie is kwijtgeraakt.              Met het farmaceutische concern Astra Zeneca hoeft verder niemand medelijden te hebben, maar het is wel triest dat er door het verloop van chaotische vaccinatie-programma ongetwijfeld nog veel slachtoffers zijn gevallen. Mensen met onderliggende aandoeningen die letterlijk zaten te schreeuwen om een Corona-vaccin, ongeacht welk merk, hebben lang en in veel gevallen té lang moeten wachten tot er weer eens iemand zijn normale verstand ging gebruiken. Alleen tussen de stortvloed aan cijfers, is dat nu net een itempje waarover geen cijfers of grafiekjes zijn bijgehouden.                                Aan alles wat wij doen in ons leven zit een risico. Het risico dat ons iets overkomt en dat wij daaraan ook dood gaan. Dat wordt bijgehouden door allerlei statistische koud-bloedige cijferneukers en die cijfers worden regelmatig gepubliceerd opdat wij toch vooral een beetje uitkijken. En opdat wij dus weten waar het gevaar schuilt en van welke kant Magere Hein met zijn zeis staat te maaien…                                                  Uitgedrukt in het aantal slachtoffers per honderdduizend mensen:                  Hartaandoeningen/hartfalen 162, roken 122, Covid-19 117, vaatziekten 90,  longkanker 85, COPD 48, ongevallen 46,  kanker van de ingewanden 42, longontsteking 32,  diabetis 28 , dood door eigen toedoen 18, alcoholgebruik 5,  drugsgebruik 1½.

Het goede nieuws is dat wij maar één keer dood kunnen gaan. Het slechte nieuws is echter dat wij wel door elk van bovengenoemde doodsoorzaken naar de eeuwige jacht-velden kunnen worden gestuurd. Het nog slechtere nieuws is dat er nog veel meer mogelijke doodsoorzaken zijn te verzinnen. Niets om erg vrolijk van te worden. Wel om eens wat meer te gaan relativeren en om onszelf eens wat drukker te gaan maken over die zaken die echt levensbedreigend zouden kunnen zijn. En ons vooral niet teveel op te laten naaien door al die paniekzaaiers van de media, van het padje geraakte pseudo-medici en andere charlatans. De kans op een fatale bijwerking van een vaccinatie met het vaccin Astra Zeneca bedraagt aanzienlijk minder dan één per honderdduizend. Volgens welingelichte bronnen zelfs héél veel minder dan één. In NL zijn er nu nog te weinig Astra Zeneca vaccins toegediend voor goede referenties. Maar in het Verenigd Koninkrijk zijn er tot nu toe 19 mensen overleden ten gevolge van de bijwerking van het vaccin. Van de daar in totaal gezette 20 miljoen vaccinaties. Dat komt neer op 0,095 doden op 100.000 vaccinaties… Toch schijnen er nog veel kettingrokende hartpatiënten met vaatvernauwing en zwaar diabetisch, overvloedig alcohol zuipende en harddrugs snuivende figuren te zijn die geen Astra Zeneca vaccinatie durven te nemen… uit angst voor een mogelijke bijwerking!                                                                                  Daarover moet/mag iedereen zijn gedachten eens laten gaan. Heb zelf geen aandelen in het bedrijf Astra Zeneca, dus ik ga verder ook geen pleidooi houden. Iedereen kan tenslotte zelf lezen. Wel vraag ik mij af in hoeverre de media probleemloos een hype kunnen veroorzaken waardoor miljoenen op het verkeerde pootje kunnen worden gezet. Tenzij dat wij nu getuige zijn van een keiharde concurrentiestrijd van de farmaceutische industrie om het veiligste vaccin. Zelf heb ik een shot BioNTech Pfizer gehad. Dat geeft ook bijwerkingen en daar gaat dus ook af en toe iemand aan dood.    Maar het meest levensbedreigende risico dat ik liep bij die vaccinatie in de Goese Zeelandhallen, was toch wel die helse rit met de auto er heen. Over die levens-gevaarlijke A58 en door de gammele Vlaketunnel die ook zo ongeveer op instorten staat. Dat ding is tenslotte ook al 46 jaar oud…! Volgende week moet ik op voor een tweede dosis. Godallemachtig, ik knijp ‘m nu al als een ouwe dief!

   Send article as PDF   

1 gedachte op “Bloedlink…zo’n vaccin!

Reacties zijn gesloten.