Niet zeuren…opgesodemieterd!

Ernst Kuipers is qua uitstraling even beminnelijk als zijn collega Christianne van der Wal. Altijd met een gulle lach of de zweem van een grijns zijn gezondheidsbeleid aan de NL burgers, boeren en buitenlui proberen te verkopen. Maar Christianne pakt het toch ietsje anders aan en jaagt meedogenloos de bloedruk van heel boerend NL tot ver over de rooie.

Vanuit welingelichte Haagse bronnen is vernomen dat onze innemende Ernst binnen-kort nu ook met een keiharde boodschap zal komen. De coronabesmettingscijfers in NL lopen weer op, de vooruitzichten zijn zorgwekkend. Ernst kan dat weten, Ernst heeft er voor doorgeleerd. Vanwege de alomheersende chronische incontinentie binnen Haagse kringen is de inhoud van zijn bepaald niet misselijke oekaze al uitgelekt, c.q. doorge-sijpeld. Onder de van collega-minster Sigrid Kaag stiekem geleende slogan dat het echt niet leuker te maken is, wel makkelijker, heeft minister Ernst Kuipers ons het volgende te melden…                                                                                                                    ‘De weer snel toenemende coronabesmettingen nopen mij en het kabinet tot het nemen van draconische maatregelen. Er is mij en het kabinet alles aan gelegen om de grootste bevolkingsclusters en de traditioneel altijd meest bedreigende besmettingshaarden drastisch demografisch te verdunnen. Omdat men daar voortdurend teveel bovenop en aan elkaar zit. Derhalve heeft de regering besloten om met onmiddellijke ingang alle inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, het Hilversumse Mediapark èn van Reimerswaal over de rest van NL te verspreiden. En nou vooral niet meteen gaan zeuren…gewoon opgesodemieterd!’                                                                              Stèl je eens voor wat voor verpletterende revoltes dat allemaal zou geven! Verbijstering, bestormingen, verwoestingen, chaos, NL in ontreddering, absolute en apocalyptische wanorde! De enigen die niet zullen paniekeren, zijn de inwoners van Reimerswaal… Die hebben nog plenty trekkers in de schuur staan.

De totale absurditeit van dit fakeverhaal is haast even bizar als de nietsontziende boodschap van meisje Van der Wal aan ons agrarische NL-volksdeel. Het landsbestuur heeft over een periode van tientallen jaren een stikstofprobleem laten ontstaan. Boeren krijgen nu de blaim. Een volksstam die decennialang met rigide milieuvoorschriften werd bestookt en daar grosso modo waar mogelijk goed gehoor aan gaf.            Christianne kent echter haar klassiekers. Evenals de Duitse bezetters tachtig jaar terug de meest ijselijke maatregelen per pamflet aankondigden, proclameerde Christianne haar demonisch beleid met een NL-kaart waarop met vrolijke kekke kleurtjes stond aangegeven waar de boeren moesten oprotten.                                                                Mevrouw Van der Wal had er toch ook op kunnen rekenen dat er ’s avonds een paar boeren even bij haar langskwamen om wat opheldering te vragen… Overigens hadden die boeren er vanuit moeten gaan dat zij daarmee veel sympathie zouden verliezen… da’s grensoverschrijdend gedrag!

Er is een stikstofprobleem in NL. Evenals talloze andere problemen. Waterkwaliteit ver-ziekt, luchtkwaliteit verziekt, bodemkwaliteit verziekt, natuur verziekt, teveel op te noemen. De NL-staat is een van de hoofdschuldigen. Door te vrijblijvende vergunning-verlening, door onvoldoende handhaving, door vervuilende zaken bewust te negeren, door de andere kant op te kijken. Uit economische overwegingen. Er circuleren plenty fake-statistieken omtrent de neerslag van stikstof, de z.g. stikstofdepositie. Het RIVM echter meldt de volgende Top-Vijf van veroorzakers…                                                      Landbouw 46%, overwaaiend vanuit het buitenland 32%, weg- en overig verkeer 8,3%, huishoudens 6,1% en de internationale scheepvaart 2,9%. Iedereen beroept zich op onvermijdelijke economische overmacht. Alles en iedereen zal nu aan de bak moeten, zeker ook de boeren. Maatregelen moeten echter overzichtelijk, naar redelijkheid en proportioneel afgestemd worden. Dan zal daarover weinig discussie zijn. Maar de wijze waarop het kabinet en vrouwtje Van der Wal nu de knuppels in het hoenderhok, het varkenskot en de koeienstal hebben gedonderd, schrééuwt om allerlei problemen.          De overheid als dé aanjager van landelijke onrust!  Spant daarbij op bespottelijke wijze de NCTV voor het karretje door parlementariërs uit veiligheidsoverwegingen sterk af te raden manifestaties van boeren te bezoeken. Dàn ben je als overheid toch wel behoor-lijk van ’t padje. Ontbrak er nog maar aan dat er niet acuut een beroep op artikel 5 van het NATO-Handvest werd gedaan.                                                                                    Dit gaat dus absoluut nóóit werken. Boeren zijn en hebben te vrije geesten, die laten zich niet zomaar aan de kant zetten. Vergeet ’t maar! De enige nog verstandige technocraat in Den Haag moet op de rem gaan staan…stòppen…CÙT! Alle plannen inclusief die kekke kleurenplaat in de papierversnipperaar en acuut een fonkelnieuw stappenplan stikstof-reductie optuigen.                                                                            Als de uitvoering daarvan dan evenveel tijd gaat kosten als de overheid nu nodig heeft om alle slachtoffers van aardbevingsschade in Groningen en het toeslagenschandaal een beetje behoorlijk terug te betalen, dan hebben die boeren nog minstens een hele generatie de tijd om de boel op orde te brengen. Voorlopig heeft wijffie Van der Wal allleen maar onrust gezaaid en van vele tienduizenden de nachtrust verstoord.

Ondertussen zit in het Kremlin in Moskou een raar klein mannetje te bálen als een stier. Als hij nou Oekraïne alleen maar met een legertje John Deere-tractoren was binnen-gevallen, stond ie nou al lang en breed èn ongeschonden voor de poorten van Wenen. Shit…hélemáál niet aan gedacht!

   Send article as PDF   

2 gedachten over “Niet zeuren…opgesodemieterd!

Reacties zijn gesloten.