Caroline for President…!

De prijs van een litertje benzine is aan de NL-pomp op ver boven de twee euro gestabi-liseerd. Allemaal een gevolg van de prijs van de aardolie op de wereldmarkt…schijnt!  ‘Kunnen wij ook ècht niks aan doen, hóór!’, zegt Shell schijnheilig verontschuldigend. Even later kondigt diezelfde Shell een recordwinst aan van 18.000 miljoen euro. Alleen over het tweede kwartaal 2022… Misdadige grove woekerpraktijken!                              Een mistroostige kastelein zei in het NOS-Journaal bijna huilend dat hij zich kapot schaamt voor de prijs van een pilsje in zijn kroeg. Moet die prijs binnenkort zelfs nog verhogen tot € 3,50. In opdracht van Heineken. De firma Heineken verkocht minder bier maar verdiende wel veel meer. Heineken woekerde de eerste zes maanden van 2022 een winst van 1.300 miljoen euro bij elkaar. Heineken was redelijk tevreden…proost!

Internationaal ging het ook prima crescendo! De containertarieven ex Far East schoten in 2021 omhoog en eindigden op minimaal 250 procent hoger dan in 2020. De Deense rederij Maersk verdiende in 2021, netto 18.200 miljoen dollar. Zes keer hoger dan in 2020 en nog nooit eerder vertoond. Aan smoezen geen gebrek…imbalance van containers vol/leeg, hoge bunkertarieven, congestie in Chinese en Amerikaanse havens o.a. door corona. Narigheid voor Maersk dus, gelukkig verdienden zij toch nog een paar centen. De containerindustrie zelf sprak over ‘verbijsterende ontwikkelingen’. Bij de andere grote containercarriers klotsten ook miljarden dollars door de directiekamers.  De oorlog in Oekraïne werd weer in andere directiekamers met een hoeraatje begroet. Leverde weer ongekende opportuniteiten op! Paniek op de energiemarkt en 26 miljoen ton Oekraïens graan dat lag te verrotten, leverde plenty smoezen op om overal de broodprijzen acuut omhoog te zwiepen. Soms zal daar zal vast wel enige aanleiding voor geweest zijn. Maar heel vaak ook helemaal niet. De statistiek van Statista over de invloed op de mondiale voedselsituatie ten gevolge van de Oekraïense oorlog is veel-zeggend. In Europa sowieso minder dan tien procent.                                                  Onze eigen regering, die van alles doet behalve echt en alert regeren, zegt machteloos te staan. Een extra belasting op de woekerwinsten van bijvoorbeeld Shell en Heineken zou echt niet zo verstandig zijn. Slècht voor het vestigingsklimaat… Rutte staat er dus bij als Jan Lul in de biertent. NL heeft nu gòdbetert de hóógste gasprijs van de Europa!  Emmanuel Macron, het ogenschijnlijk wat softe Franse presidentje, pakte het toch even anders aan. Die was twee jaar geleden al eens gewaarschuwd voor te hoge prijzen aan de benzinepomp door bendes woestdemonstrerende Gele Hesjes. Monsieur Macron verlaagde acuut de accijns en commandeerde de baas van Total naar het Ėlysée. Die kon kiezen of kabelen, maar de basisprijs van peut móest in Frankrijk omlaag èn snel! Op de Franse autoroutes kan nu voor rond de € 1,70/1,80 per liter worden getankt. Vervolgens was de CEO van CMA CGM aan de beurt. Of die maar even zo vriendelijk wilde zijn eens even drastisch zijn containertarieven te verlagen…‘maintenant, mèrde!’ Moest maar eens klaar zijn met die gekkigheid. Anders kon CMA CGM de rest van de eeuw fluiten naar subsidies en alle andere regeringssurprises. Aldus geschiedde.

De NL-regering is nu met reces. Zitten allemaal te BBQ-en op de camping en mopperen dat de aanmaakblokjes zo duur zijn geworden. Dat zijn dus nu hùn problemen.        Ondertussen wordt de NL-bevolking op een schandalige manier uitgeknepen. De grote bedrijven maken asociale megawinsten ten koste van de consument. Pure woeker! Maar onze liberale machthebbers geloven nu eenmaal in vrije marktwerking. De markt moet dat zelf maar oplossen. Daar is de markt toch voor, niet de regering. Komt dus best wel weer goed. Daarbij…die burgers hebben tòch geen tractoren!                      Waar moeten alle genaaide burgers van NL-Woeker B.V dan eigenlijk nog met hun sores heen? Het lijkt er sterk op dat de roodfluwelen loper op deze manier koninklijk wordt uitgelegd voor Caroline van der Plas en haar Boer-Burger-Beweging. Schiet nu al als een komeet omhoog in de peilingen.                                                                            Alhoewel de robuuste Caroline alleen de hele Tweede Kamer stuk voor stuk rauw lust, dreigen ongetwijfeld LPF-achtige toestanden als haar partijtje nu plotseling zou explo-deren. Beter een alliantie zoeken met Pieter Omtzigt, daarna een gedegen en stabiel partijkader optuigen en de opportunisten zoveel mogelijk buiten de deur houden. Dan kan de gevestigde politieke orde, die het allemaal zomaar liet gebeuren dat de NL-burgers door de woekermarkten werden geplunderd, zich best wel eens zorgen maken. Grote zorgen! Dat soort zorgen waar de huidige coalitiepartners slecht van zullen slapen. Over het feit dat iedereen in NL van modaal en lager, buiten hun schuld, zwaar in de financiële problemen zit, lagen zij niet bepaald wakker. Wèl van een potentiële enorme electorale aardverschuiving in 2025. Of zoveel te eerder zodra het kabinet omdondert.                                                                                                                      De FIOD en de AIVD zijn achter de schermen vast al druk bezig alle ondeugden uit een wellicht flamboyant verleden van Caroline van der Plas nauwkeurig in kaart te brengen. In opdracht van de spindoctors van het zittende kabinet en met substantiële sponsoring van NL-Woeker B.V.

   Send article as PDF   

2 gedachten over “Caroline for President…!

 1. Een heel goed en duidelijk artikel.
  Veel beter kan het niet gezegd worden.
  Het stukje zou zo in de krant kunnen en veel goede reacties opleveren.
  De BV Nederland staat er slecht voor en met deze regering wordt het nooit meer wat.
  Het lijkt soms alsof enkel de boeren dit door hebben.
  Ook in andere sectoren van de samenleving loopt het vast en is het tijd voor actie.
  Als het al niet te laat is.

  • Die actie komt, Adri…wij gaan met elkaar in gesprek!!!
   De NL-fopspeen…eindeloos met elkaar in gesprek gaan.
   Terwijl we eigenlijk allang uitgeluld zijn.

Reacties zijn gesloten.