Hasta la vista, baby…

Tot het moment van stoppen met werken, werden mijn eigen belastingzaken altijd door een accountant behandeld. Had nooit zin, tijd of interesse gehad om het zelf te doen.  Maar de eerste keer dat ik het wèl deed, kwam ik erachter dat die gerenommeerde Goese accountantsclub jarenlang slecht werk had afgeleverd. Slordig ‘ge-Schipper’ met Box 3 en dus veel teveel betaald! Brief op poten naar de Belastinginspecteur en na toezending van wat aanvullende stukken, kreeg ik heel soepeltjes over de voorgaande vijf jaar duizenden euro’s terug. Mijn grote verbazing c.q. waardering voor deze correcte afhandeling door de Belastingdienst schriftelijk per 2 augustus 2013 naar de Belasting-inspecteur uitgesproken. Waarschijnlijk de eerste èn de laatste keer dat iemand de Belastingdienst een complimenteuze veer in de ambtelijke anus heeft geperst…

Sindsdien is het met de Belastingdienst alleen nog maar steil bergafwaarts gegaan.  Met als triest dieptepunt natuurlijk het schaamteloze en discriminerende optreden in wat al vlug de Toeslagenaffaire is gaan heten. Een ongehoord schandaal waarbij tien-duizenden mensen onschuldig over de fiscale kling werden gejaagd. Vooral  sociaal-zwakkeren werden op nooit eerder vertoonde wijze het zompige moeras van narigheid en ellende ingestuurd. Een kabinet trad er weliswaar voor af, maar alle malafide figuren aan de top van de Belastingdienst bleven ongestraft zitten. Idem het lagere echelon dat zich op strafbare wijze had bezig gehouden met etnische profilering. Een onschendbare overheid dus…                                                                                                                  De Hoge Raad der Nederlanden heeft op 24 december 2021 geoordeeld dat het door de Belastingdienst sinds 2017 gehanteerde geldende stelsel van vermogensrende-mentsheffing in Box 3 in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De Belastingdienst rekende met een veel te hoge fictieve rente verkregen op spaartegoeden. Een uitgelezen kans voor onze door schandalen geteisterde Belasting-dienst om het besmeurde imago toch weer eens wat op te poetsen. Door gewoon terug te betalen wat men, tenminste sinds 2017, teveel heeft ingevorderd. Zo zou dat moeten werken en het is dan nog wel het minste wat men zou moeten doen.                          ‘Nee, àmmehoela..!’, zegt het strompelende en struikelende kabinet van Rutte. Alleen zij die destijds officieel hebben geprotesteerd tegen de maffiose belasting-praktijken in Box 3 worden nog gecompenseerd. De rest kan doodgewoon de moord stikken. Het enige argument wat verzonnen kon worden om de miljarden teveel geïnde belastingen niet netjes terug te betalen, was dat het gewoon te duur was… En dàt is godbetert nog véél erger dan de meest gore oplichterstruc. Dit is de werkelijk de ultieme vorm van kille arrogantie van een overheidsmacht! Dus als je er niet tegen protesteert, wordt je genaaid en daarna achteloos genegeerd…! In het normale leven krijgt bij elke recht-bank de rechter acuut de slappe lach als een dief beweert het gestolen geld niet te willen terugbetalen omdat het ‘m een beetje te duur uitkomt. Als die rechter eindelijk is uitgelachen, wordt de dief veroordeeld om elke gestolen cent onmiddellijk met rente te vergoeden. Op straffe van een torenhoge boete, subsidiair jarenlange eenzame opsluiting in de EBI te Vught.

Meneer Rutte is mij dus ook nog een paar duizend euro schuldig. Ikzelf lig daar nog niet meteen wakker van. Kan me overigens ook niet voorstellen dat deze ordinaire kruimel-dief dat wel doet. Ik ga dus ook echt niet meteen met m’n tractor naar het Malieveld of de NL-vlag ondersteboven hangen. Flauwe kul…nergens voor nodig.                              Ik vertrouw er volledig op dat er nog veel meer NL’ers zijn die pislink zijn en nog steeds pislinker worden omdat zij ordinair bestolen zijn. Dat de dief weliswaar is veroordeeld maar dat die asociaal en arrogant weigert te boeten. Tussen al die boze NL’ers die ook in Box 3 genaaid zijn, zullen ongetwijfeld een paar creatieve figuren zitten die veel beter in die materie thuis zijn dan ik. Deze rakkers richten vervolgens een Stichting van gedupeerden op en gaan tot actie over. Daar zullen dan ook nog wel een paar slimme advocaten rondlopen en die klagen straks met de Stichting ‘De Genaaiden van Rutte’ de NL-overheid onmiddellijk aan bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.      Dat Hof heeft daar dan nog geen kwartiertje voor nodig. Da’s juridisch kakken zonder douwen. Want als er nu één onomstreden Mensenrecht bestaat, is het wel het recht op terugbetaling van gestolen geld. M’n Gele Hesje hangt al aan de kapstok!                      Ik zal mij omgaand aanmelden als betalend lid van die Stichting ‘De Genaaiden van Rutte’. Dat vanaf dàt moment het bewijs van lidmaatschap van deze Stichting voor mij veel meer waarde en betekenis zal gaan hebben dan mijn NL-paspoort, is een schokkende en nogal deprimerende gedachte. Nooit gedacht dat het ooit zover zou moeten komen.                                                                                                                Om daarover eens uitgebreid en diepgaand te kunnen gaan mediteren, hebben wij derhalve besloten om ons omgaand voor onbepaalde tijd in retraite terug te trekken in de Abdij van Altea la Nova aan de Spaanse Costa Blanca.                                          Hasta la vista, baby…

   Send article as PDF